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Try Kalguksu (Noodle Soup) and Memil-Jeonbyeong (Buckwheat Crepe), which have strong local flavors.

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작성자 관리자 작성일 19-12-16 16:04 조회 26회

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You can see a lot of seafood dishes in Gangwon-do, but the dish that is loved by people who like noodles is Seafood Kalguksu with lots of seafood.
The name of Kalguksu comes from making noodle by cutting it with knife (Kal in Korean).
Kalguksu is slightly wider by slicing the thin dough, so it has stronger and more tasty chewing texture than the regular noodle.


강원도 지역에서 해산물을 활용한 요리를 많이 보실 수 있지만 그 중에서도 면 요리를 좋아하는 분들께 사랑 받는 요리는 해물이 듬뿍 들어간 해물 칼국수입니다.
칼국수라는 이름은 칼로 썰어서 국수를 만들었다는 데서 유래하였습니다.
칼국수는 얇게 편 밀가루반죽을 약간 넓게 썰어서 일반적인 면 보다는 면의 존재감이 강하고 식감이 좋은 것이 특징입니다.



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If the noodle has strong characteristic, it needs unique broth to be balanced well each other and to make a good taste.
The broth is boiling with various seafood including a large amount of clam for long time to have deep, rich, and refresh taste, and clean after-taste, so many people like it and it goes well with Kalguksu.


강한 특색을 가진 면이 있다면 그에 맞는 개성 있는 국물이 있어야 서로 잘 어우러지면서 좋은 맛을 내줍니다.
푸짐한 양의 조개를 비롯해 다양한 해물을 넣어서 오래 잘 끓인 국물은 깊고 진하면서도 개운하고 뒷맛이 깔끔해서 많은 분들이 좋아하는 국물이며 칼국수와 굉장히 잘 어울립니다.
특히 뜨끈뜨끈한 국물이 차가운 몸과 마음을 녹여주기에 제격이기 때문에 겨울철에는 다른 계절보다 즐기시는 분들이 훨씬 많이 계십니다.



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The key of seafood Kalguksu taste is using fresh seafood coming directly from the east sea.
So, the seafood Kalguksu in Sokcho and Gangreung is famous in particular because it's convenient to be provided fresh seafood.


해물 칼국수의 경우에는 동해바다에서 바로 공수되는 신선한 해물 재료들을 이용해서 만드는 것이 뛰어난 맛을 내는 가장 큰 핵심입니다.
그래서 신선한 해물 공수가 편리한 속초와 강릉의 해물 칼국수가 특히 유명합니다.



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If you want to have a light bowl food, and if you like noodle and want to try various and special noodle only in Korea, you can try seafood Kalguksu in Gangwon-do.
When you eat seafood Kalguksu, you can try seafood Pajeon (green onion pancake with seafood) together, they’re good balanced and it will be heartier full meal for you.


가볍게 한 그릇으로 완성되는 요리로 식사를 하고 싶으실 때, 면 요리를 좋아해서 다양하게 맛보고 싶고 한국에서만 접할 수 있는 특별한 면 요리를 드시고 싶을 때는 강원도에서 해물 칼국수를 찾으세요.
해물 칼국수를 드실 때에는 해물파전을 함께 드신다면 잘 어울리고 더욱 든든하게 한끼를 해결할 수 있습니다.



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In Pyeongchang region, we recommend Memiljeonbyeong (Buckwheat Crepe) as a local food.
Except for the dark color due to making its skin made of buckwheat flour that is good for health, the appearance and type of this food are similar to tortilla rolls.
Inside of the skin made of buckwheat flour are filled with various vegetables and inside ingredients such as kimchi, tofu, and meat, not like what you see outside.
A lot of restaurants are making Memiljeonbyeong in Pyeongchang, and they have their own recipes and know-how depending on the ingredients respectively, so you can enjoy various tastes and characteristics.
There are only a limited number of places to enjoy it even in Korea, so you must try this food in Gangwon-do.


강원도 평창 지역에서는 향토음식으로 메밀전병을 추천 드립니다.
건강에 좋은 메밀가루로 피를 만들어 어두운 빛깔을 띠는 색깔을 제외하면 겉모습과 음식의 유형이 또띠아로 만든 롤과 비슷한 음식입니다.
메밀가루로 만든 피 안에는 보통 다양한 야채와 김치, 두부, 고기 등의 재료로 만든 속 재료가 들어가서 보기와는 다르게 알차고 속이 꽉 차있는 음식이랍니다.
평창 지역에는 메밀전병을 만들어서 판매하는 많은 음식점들이 있고 음식점마다 각자의 레시피와 노하우에 따라 내용물로 들어가는 재료의 종류가 달라지기 때문에 다양한 맛과 개성을 느낄 수 있는 것이 특징입니다.
한국에서도 맛있게 먹을 수 있는 곳이 한정되어 있기 때문에 강원도에서는 꼭 드셔보셔야 할 음식입니다.